Questo master mira a generare nuovi prodotti alimentari, interpretando la tradizione del Made in Italy e adattandosi alle esigenze dei consumatori nazionali e internazionali. Attraverso una forte tradizione tecnologica italiana nel settore alimentare e tenendo conto dei cambiamenti climatici e delle preferenze dei consumatori, il programma si propone di sviluppare una leadership in grado di operare su scala globale, sia nel settore della trasformazione alimentare che nel marketing e posizionamento dei prodotti sui mercati esteri. Inoltre, è parte di un programma di doppio titolo con l'Università ISARA di Lione.
Contenuto della Laurea Magistrale
La Laurea Magistrale in breve
The aim of the graduate programme in Food Processing: Innovation and Tradition, is to generate new food products, in the wake of the Made in Italy tradition and with special attention to the new needs of Italian and international consumers. This new programme, taught in English, begins with the very strong technological tradition that distinguishes Italian food production, by interpreting its development in the light of climate change, changes in consumer tastes and new lifestyles, which are driving the agri-food processing market to rethink and refocus food production. The ambition of this programme is to create a leadership that is able to work in a global scenario, in terms of food processing and of marketing and positioning processes of food on foreign markets. The programme is also part of a double degree programme with the ISARA University of Lyon.
Ammissione alla Laurea Magistrale
Borse di Studio
Announcement of competition for the assignment of 21 scholarships amounting to € 4,000 each, renewable for one year, for those who will enrol in the first year of one of the graduate degree programmes of the Faculty of Agriculture, Food and Environmental Sciences of Università Cattolica del Sacro Cuore - Piacenza/Cremona Campus. Application deadline: 18 September 2024.